Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidím pane, že nesledujete vývoj. Nemám teď čas hledat odkazy na zdroje, snad mi budete věřit.

Cílem je úplné odstranění hotových peněz a zajišťovat všechny platby bezhotovostně. Tento cíl před pár lety otevřeně vyhlásilo Švédsko, ovšem vybralo si pro to blbou dobu. Krátce po oficiálním vyhlášení programu odstranění hotovosti kixl bankovní systém na Cypru a ti, kdo neměli hotovost v kapse či pod polštářem byli úplně v pr..li, protože behotovostní bankovnictví úplně přestalo fungovat. Švédi rychle zmlkli, nicméně zhruba asi před týdnem tentýž program oficiálně vyhlásili Izraelci s oficiálním důvodem daňových úniků při drobných transakcích na tržišti. Zřejmě už je Cyperský průšvih zapomenut. V Anglii před pár měsíci byla pěkná aféra, když banky oficiálně přestaly vydávat větší částky v hotovosti klientům z jejich vlastních účtů (tuším asi přes tisíc liber). Klienti, kteří chtěli třeba cestovat museli prokazovat, na co hotovost potřebují - například ukázat letenky. Angláni byli pěkně naštvaní že jim banka nechce dát jejich vlastní peníze z jejich účtů. Slyšel jsem, že kolonka na zdůvodnění vyšších výběrů v hotovosti už je i na formulářích některých českých bank. Velký bratr je úžasný, pokud bude mít dokonalou kontrolu nad každou korunou či Eurem a možnost zablokování účtů a přitom nebudou existovat hotové peníze tak to je nejvyšší stadium totality nekonečně převyšující Stalinský nebo Hitlerovský režim.

0 0
možnosti

Páni, kterým omezení hotovost zásadně vadí, mohou nastudovat stále platný zákon směnečný a šekový z roku 1950.

0 0
možnosti

Jen nechápu lidi, kteří nosí ve šrajtofli statisíce.

0 0
možnosti

Proč ve šrajtofli a ne v krabici od vína ... Tam se víc vejde.

2 0
možnosti
Foto

Je-li mi zakázáno volně disponovat mými prostředky podle mého uvážení, s vědomím, že se jedná o volnou měnu a legitimní držbu, pak stát jasně vzkazuje: tvoje peníze jsou mými penězi a neodvažuj se domnívat, že smíš činit to, co činíš, protože já vím nejlépe, co činit smíš (a bude toho stále méně).

Ještě mírně strpíme, když si koupíš místo másla nějaké chemické Drama, ale to je v našem zájmu.

Ale nestrpíme, aby sis koupil co chceš bez naší kontroly a souhlasu. Tvoje měna není Tvůj majetek, ale náš. S mírnou, velmi mírnou tolerancí.

Jde o neschopnost justice a OČR jednoznačně určit zloděje a zločince, kteří nedrží měnu právem, ale zločinnými nástroji.

Takže náš bezprávní stát raději zákonem učiní zločincem každého, kdo měnu drží, protože to je neslýchaný odpor proti státnímu socialismu, pošlapání presumpce neviny, zvůle proti ústavním principům státu.

Zločincem je pak každý, kdo cokoliv vlastní, protože podle socialistických principů je nutně ukradl, znásilnil babičku i vnučku a nakonec ještě vlka. Stále hovoříme o právním státě? Majetek zřejmě je primární zločin, protože bylo pošlapáno právo dělnické třídy na veškerou nadhodnotu. Jde o kriminalizaci majetku a držby už tak pochybné měny. To si to nikdo neuvědomuje?  A nebo jsme nadále v komunismu a všem to vyhovuje???

2 1
možnosti

Jen poznámku: Stejné pravidlo (snad jen s nižší  r e á l n o u   hodnotou hranice) mají všechny státy "civilizované" Evropy a severních oblastí Ameriky (tím myslím oblast širší, než ne jen Severní Amerika).

0 0
možnosti

J55i54ř95í 12H16o91l12ý

9. 6. 2014 15:51

Platím vše v hotovosti. 

Státu je pr..... kam si své jednou zdaněné peníze strkám!!!!!

3 0
možnosti

Stat chce mit jistotu, ze jsou opravdu zdanene a ze je zdani i ten, komu je strkate.

0 0
možnosti

Mně to nevadí, ani si nepamatuji, kdy bych v hotovosti platil víc než 1-2 tis ...

0 2
možnosti
Foto

A opíráte to právo jiným.

0 0
možnosti

Ja bych se toho nebal. Tak se platba za auto za milion rozepise na 4 splatky po 250.000 se splatnosti v den podpisu smlouvy plus minus 5 minut.

0 0
možnosti

No ale kdo nosí takové prachy po kapsách?

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 936x
Podnikatel, poradce pro Asociaci krajů ČR, předseda Italsko moravské kulturní a historické asociace

Seznam rubrik